Sulu yemekler, Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen yemeklerden biridir. Özellikle tavuk, et veya balık gibi etli gıdaların yanı sıra sebzelerin de kullanıldığı yemeklerdir. Örnekler arasında tavuk şehriyeli, tavuk güveç, et yahni, et dolma, karnıyarık, taze fasulye gibi yemekler bulunur. Bu yemekler genellikle pirinç, bulgur veya makarna gibi tahıllarla birlikte servis edilir.
Sulu yemekler arasında, tavuklu yemekler: Tavuklu kapama, tavuklu köfte, tavuklu dolma, tavuklu pilav, tavuklu iskender, tavuklu sote. Etli yemekler: Yahni, dolma, güveç, kavurma, köfte, kapama, karnıyarık, ıspanaklı et yemeği, fasulye yemeği, tas kebabı, kuzu tandır, kuzu güveç. Balıklı yemekler: Levrek güveç, somon tava. Sebzeli yemekler: Ispanaklı yemekler, fasulye yemeği, karnıyarık, mücver, dolma, kabak çiçeği dolma, patlıcan yemeği, taze fasulye yemeği, kabak yemeği, ıspanak yemeği, çorbalar da ise tarhana çorbası, mercimek çorbası, yayla çorbası, işkembe çorbası, erişte çorbası, lahana çorbası, tavuk çorbası,kelle paça çorbası gibi yemekler sunulabilir. Bunlar sadece birkaç örnektir, Türk mutfağında sulu yemeklerin çeşitliliği çok fazladır.
Bu alan adıyla sulu yemek yapan lokanta veya restoranların günlük menülerini gösteren, fiyatların ve iletişim bilgilerinin olduğu ayrıntılı bir site oluşturulabilir.
Bu domain için teklifinizi veriniz.
- Ad Soyad Saruhan Web Ajans ( Tüm Porföyü Görüntüle )
- Telefon 0 532 549 48 96
- E-Mail info@saruhan.com
- WhatsApp 0 532 549 48 96
Yorum Yap